ترانزیت داخلی چیست؟
ترانزیت چیست و چه کاربردی دارد؟ در این مقاله قصد داریم به شما همراهان شرکت ترخیص کالا آریاناجم این مورد رو توضیح داده و هزینه های مرتبط با ترانزیت داخلی را بررسی کنیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
ترانزیت داخلی چیست؟
بطور کلی ترانزیت داخلی به معنی حمل و نقل کالا در داخل کشور است. در این حالت کالا به یکی از نقاط داخلی کشور منتقل شده و سپس به کشور مقصد ارسال میشود. اما مورد مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که هزینه های ترانزیت داخلی چه تفاوتی با ترانزیت خارجی دارد و همینطور ترانزیت داخلی چه انواعی دارد؟
انواع ترانزیت داخلی
همانطور که گفتیم ترانزیت داخلی با روش های مختلفی انجام میشود. تصور بسیاری از افراد این است که ترانزیت داخلی تنها با روش زمینی و با استفاده از کامیون و حمل و نقل ریلی انجام میشود. ولی باید بدانید که انواع مختلفی از ترانزیت داخلی وجود دارد.
ترانزیت زمینی
یکی از متداول ترین روش های ترانزیت داخلی روش زمینی میباشد که از وسایل نقلیه سنگین برای جابجایی استفاده میشود. شما همراهان شرکت ترخیص کالا آریاناجم باید بدانید که این روش تنها محدود به کامیون و تریلی نبوده و حمل و نقل ریلی نیز در این رده قرار میگیرد.
ترانزیت هوایی
در ابتدا باید بگوییم که این روش هزینه بیشتری نسبت به روش های دیگر ترانزیت دارد. انواع هواپیما ها برای ترانزیت مورد استفاده قرار میگیرند. مزیت اصلی آنها کاهش زمان جابجایی کالا و امنیت بیشتر در زمان حمل و نقل است.
ترانزیت دریایی
استفاده از این روش ترانزیت بسیار محدود تر است. برای استفاده از این روش باید کشور دارای زیرساخت های لازم و همینطور مسیر های آبی باشد. ترانزیت دریایی هزینه مناسب تری داشته اما زمان بیشتری میبرد.
این روش نسبت به انواع ترانزیت کمخطرتر می باشد و هزینه کمتری را نیز در پی دارد. امروزه در کشور ایران و در بنادر مهمی چون بندر چابهار، بندر رجایی، بندر ماهشهر و بندر امام حجم وسیعی از ترانزیت دریایی با هدف جابجایی هزاران تن کالا در حال انجام است.
مراحل انجام ترانزیت
در مرحله اول اظهارنامه و مدارک مرتبط با جابجایی و ترخیص کالا به گمرک تحویل داده میشود. در مرحله بعد باید مبلغی توسط صاحب کالا به شرکت های حمل و نقل داده شود تا کالا به مقصد ارسال شود. پس از پرداخت و بررسی های مربوطه، مجوز ارسال صادر شده و میتوان باقی مراحل آنرا انجام داد. در گمرک مقصد نیز بار توسط متصدی مربوطه بررسی شده و با اطلاعات تحویل داده شده مقایسه میشود. بطور کلی شما همراهان شرکت ترخیص کالا باید مدارک نامبرده را برای ترانزیت داشته باشید. این مدارک و مجوز ها عبارتند از :
- فاکتور فروش کالا
- لیست عدل بندی
- ترخیص نامه
- گواهی مبدا بار
- رسید ثبت سفارش
- اسناد مرتبط با انبار گمرک
هزینه روش های داخلی ترانزیت
نمیتوان هزینه مشخصی را برای ترانزیت در نظر گرفت. هزینه نهایی میتواند با توجه به نوع کالا، روش جابجایی، انواع بیمه ها و مقدار کالا متفاوت باشد. اما میتوان گفت که هزینه های ترانزیت کالا به روش هوایی بیشتر از روش زمینی است.
تفاوت ترانزیت خارجی و داخلی
شاید بپرسید مهم ترین تفاوت ترانزیت داخلی و خارجی چیست؟ ترانزیت خارجی یا ترانزیت بین المللی برای انتقال بارهای سنگین از یک کشور به کشور دیگر کاربرد دارد. البته ممکن است بار های سبک نیز به وسیله ترانزیت هوایی میان کشورها جابجا شود. بنابراین میتوان گفت بارزترین تفاوت ترانزیت خارجی یا بین المللی، برون مرزی بودن آن، قوانین و مقررات خاص و وسایل حمل و نقل در این روش می باشد.
سخن آخر
در این مقاله به معرفی ترانزیت به روش داخلی پرداختیم و روش های مختلف و همینطور مراحل آنرا بررسی کردیم. شما عزیزان میتوانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر و همکاری با شرکت ترخیص کالا آریاناجم با مشاورین ما در ارتباط باشید. همچنین جهت دریافت اطلاعات بیشتر و اطلاع از آخرین اخبار گمرکی، پیج اینستاگرام آریاناجم را دنبال نمایید.